16 iulie 2009

6 moduri, in tendinte, de a-ti asorta blugii


Inca de cand au fost inventati in 1873 de catre Levi Strauss, jeansii, pe romaneste blugii, au reusit sa-si pastreze rolul pe care l-au avut initial, acela de piesa vestimentara ce poate fi purtata oricand, oriunde si oricum.

Uniforma secolului nostru, blugii au cel mai mare atuu: versatilitatea. Ii poti gasi in cele mai variate modele, si daca preferi numai un model anume, ii poti schimba aspectul, asortandu-i cu mare usurinta. Iata cateva idei care sa te ajute sa scoti din anonimat perechea de jeansi preferata:

1. CU SACOU

Sacoul este cel care ofera eleganta unei tinute, iar asociat la perechea de jeansi preferata poate construi o tinuta smart casual potrivita si la birou si la o plimbare cu prietenii. Trebuie doar sa acorzi o atentie speciala culorilor si formei sacoului, bazandu-te pe contraste. Daca ai jeansi skinny, atunci un sacou larg in linii masculine este cel mai potrivit. In plus, sacoul in stil barbatesc este un "must have" in acest an si in garderoba femeilor!

Daca jeansii sunt drepti, atunci opteaza pentru un sacou care sa urmareasca linia siluetei si sa o evidentieze. La fel si cu nuantele, la jeansi negri, opteaza pentru un sacou in nuante deschise, si invers. Poti sa combini si sacou negru cu jeansi negri, dar sa folosesti o piesa vestimentara de legatura (topul, cureaua, geanta), intr-o nuanta diferita.

2. CU TOCURI

Si nu orice fel de tocuri, tocuri foarte inalte care sa lungeasca picioarele, la care sa asortezi topuri scurte si stramte, pentru un look feminin si senzual. Tocurile inalte merg excelent cu orice tip de jeansi.

Daca alegi jeansii skinny, atunci opteaza pentru tocuri cui inalte sau sandale in curele. Daca alegi jeansi drepti sau evazati alege sandale cu platforma. Aspectul final va fi modelat de inaltime si de contrastul dintre inaltimea eleganta a tocurilor si aspectul casual al jeansilor.

3. ELEGANT

Fie ca ne crezi sau nu, chiar si blugii rupti pot arata extrem de elegant cu o camasa alba, care sa ofere tinutei o parte din aspectul clasic al unei tinute office. Ca si in cazurile de mai sus, ne bazam pe contraste: aspectul casual al jeansilor si cel clasic al unei camasi. Poti opta pentru orice culoare a camasii, important este sa fie in linii clasice.

Daca are si volane, dantela, sau nasturi pana sus, atunci nu vei da gres si vei construi o tinuta eleganta, dar foarte comoda in acelasi timp. Daca vrei un look mai casual, lasa camasa pe afara si adauga o pereche de balerini. Daca vrei un look elegant, alege camasi din materiale pretioase precum matasea, voalul, satinul, baga camasa in jeansi, adauga o curea subtire asortata la o pereche de pantofi inalti usor decupati.

4. BLUZA-ROCHIE

Din nou o tinuta care poate fi asortata cu usurinta oricarei ocazii. O astfel de piesa vestimentara poate fi adaugata peste jeansi, si in functie de aspectul ei poate modela look-uri diferite. O rochita lejera, din materiale usoare de vara si o pereche de sandale gladiator sunt minunate pentru un pranz lejer cu prietenii sau o intalnire.

O bluza-rochie ce coboara pana la jumatatea pulpei, din materiale pretioase, o pereche de jeansi skinny si tocuri inalte pot fi de succes la birou.

5. ACCESORII COLORATE

Cea mai sigura metoda de a evidentia o tinuta banala compusa din jeansi, este sa asortezi accesorii foarte colorate. Joaca-te cu nuantele si potriveste-le inedit. Lindsay Lohan este un bun exemplu de urmat in aceasta situatie.

Totul tine de imaginatia ta, trebuie doar sa dai iama in dulapul cu accesorii atunci cand consideri ca jeansii tai sunt prea banali.

6. SPORT

Cu aceeasi pereche de jeansi de care esti indragostita, poti sa cosntruiesti un look sport, in care sa te simti confortabil, dar in acelasi timp feminina. Secretul sta in a asorta pantofii sport cu tricoul, iar oricare dintre aceste piese vestimentare sa iasa in evidenta prin imprimeuri haioase sau prin culori aprinse.

Daca preferi culorile neutre, poti adauga unei astfel de tinute si o esarfa care sa reprezinte pata de culoare si sa contrasteze cu tinuta sport aleasa sau, de ce nu o pereche de ochelari cu rame viu colorate.

Sursa: www.divahair.ro

Niciun comentariu: