Suntem prezenti pe facebook

29 octombrie 2013

Jocul supravietuirii intr-o relatie de cuplu

Toate fetele viseaza inca de mici sa-si intalneasca marea iubire, sa se casatoreasca si sa aiba o viata fericita alaturi de persoana dorita, pana la adanci batraneti. Din pacate insa, aceste vise nu devin intotdeauna realitate decat pentru cele mai norocoase dintre noi. In ziua de astazi, insa, este mult mai greu sa pastrezi o relatie de cuplu, decat sa formezi una. A rezista intr-o relatie este cu adevarat o mare provocare. Oricat ai iubi o persoana si oricat ti-ai dori sa o ai aproape cat mai mult timp, se intampla uneori sa facem greseli iremediabile si involuntare, care duc la destramarea relatiei.


Dar sunt si alte aspecte ale vietii care ne pot indeparta de o mare iubire. Aici vorbim de rutina, dorintele fiecaruia (care nu intotdeauna coincid), timpul redus alocat petrecerii cu persoana iubita si lista poate continua. A rezista intr-o relatie cat mai mult timp, implica o "lupta" de supravietuire in cuplu. Probabil ca este prea mult spus o lupta, insa in viata trebuie sa ne zbatem pentru a reusi sa obtinem lucrul dorit. Asa se intampla si in relatii. Totul este o continua lupta, pentru a reusi sa mentinem acea flacara vie.

De aici si expresia, "Dragostea este o forma de razboi" (Ovidius) .. Total de acord!

A stii sa te porti intr-o relatie de cuplu porneste dinlauntrul fiecarei persoane. Aceasta cunoastere vine inca din copilarie si se dezvolta la maturitate. Daca traiesti si cresti in spiritul iubirii, vei stii cum sa te porti si cum sa iubesti. Orice traim si facem inca din copilarie are repercursiuni asupra vietii de adult.

Pana si un simplu joc din copilarie poate prezice diverse actiuni la maturitate. Lucru perfect adevarat!

O amintire foarte placuta pe care o am de cand eram mica este jocul pe care il jucam adesea, si anume "Flori, fete si baieti". Iata in ce consta jocul:

Se adunau mai multi copii. Dintre acestia, doi se indepartau de ceilalti si alegeau impreuna un numar de la 0 la 10, dupa care se intorceau la ceilalti si asteaptau ca acestia sa ghiceasca numarul. Norocosul care ghicea putea alege o categorie dintre nume de flori, fete sau baieti.

Primii care alegeau numarul se indepartau din nou, dar de aceasta data pentru a alege doua nume din categoria propusa, iar fiecare dintre aceste nume si le atribuiau fiecare. Norocosul care a ghicit numarul, alegea unul dintre cele doua nume. Numele ales ramanea cu el/ea pentru a se gandi la un alt numar s.a.m.d.


La fel se intampla si in viata, dar si in relatii: continuam sa incercam, sa facem alegeri pana cand "ghicim" numarul norocos, adica ne-ntalnim marea iubire. Viata poate fi privita ca si o "Scoala de Lupta" sau un joc nebun al incercarilor, care ne ajuta sa evoluam si sa devenim din ce in ce mai buni in ceea ce ne propunem. Uneori jocul poate fi plin de intrigi si comploturi, tragedie si tradare, victorie si teroare, la fel ca si in "Urzeala tronurilor". Apoi urmeaza o partea si mai grea: jocul de supravietuire, nu la fel de sadic si sangeros, precum "Jocurile foamei", dar indeajuns de dureros daca este pierdut.

Ce presupune jocul supravietuirii intr-o relatie de cuplu? Pai din punctul meu de vedere trebuie respectate cateva reguli simple, precum investirea de sentimete, eforturi si rabdare, pentru mentinerea unei relatii trainice si satisfacatoare. Iata cateva sfaturi pentru a supravietui mult timp intr-o relatie de cuplu:
  • Nu inceta sa ai grija de tine
  • Regaseste-te in el
  • Multumeste-i
  • Distrati-va impreuna
  • Creati-va vise comune
  • Fiti optimisti
  • Imbunatateste comunicarea dintre voi
  • Mentine contactul fizic
  • Sustine-l oricand are nevoie de tine.
Concluzia: Invata sa lupti pentru relatia ta, asa cum lupti pentru toate celelalte planuri ale vietii tale!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013

Niciun comentariu: