1 noiembrie 2013

Plutesti, nu conduci cu vehiculele hibride de la Toyota!


De peste 10 ani, cei de la Toyota sunt tot mai preocupati de mediu. In acest sens ei lucreaza continuu la reducerea greutatii motoarelor, a consumului de combustibil, dar si a nivelului de emisii.  De aceea, Toyota a introdus si modele de vehicule hibride.

Ce este un vehicul hibrid?

Un vehicul hibrid este un vehicul ce imbina cu succes doua surse de putere, adica un motor termic pentru putere si performante superioare si un motor electric pentru consum si emisii reduse.

Toyota detine in prezent 4 modele de autovehicule hibride (Yaris Hibrid, Auris Hibrid, Auris Hybrid Touring Sports, Prius), urmand ca pana la finalul anului 2015 sa introduca inca 15 modele noi de vehicule hibride sau versiuni actualizate.

Sistemul hibrid de la Toyota are numeroase avantaje, nu atat pentru masina, cat si pentru persoana care o conduce. Astfel, putem vorbi de costuri mici de intretinere, caci nu necesita o intretinere suplimentara fata de un autovehicul normal, taxa de mediu 0, consum redus de combustibil (mai ales in oras), silentiozitate maxima pentru modul integral electric, ultra performanta (performantele de accelerare sunt asemanatoare cu cele ale unei masini conventionale cu motor de 2L), emisii reduse in modul termic si chiar emisii zero in modul integral electric.

Experienta de a conduce o masina hibrid este in primul rand o experienta foarte placuta si in al doilea rand un mare beneficiu adus mediului.

Avantajele unei masini hibrid se simt inca de la pornirea motorului, care este foarte silentios (plecarea de pe loc este propulsata numai de motorul electric), continuand cu avantajele din timpul deplasarii, caci motorul termic este utilizat in cel mai eficient mod si asta se poate vedea si prin consumul redus de combustibil. E ca si cum ai spune ca plutesti, nu conduci!

De asemenea, sistemul hibrid nu reduce performantele la accelerare si decelerare, ba din contra aceasta tehnologie se remarca prin putere sporita si acceleratie imbunatatita.

Redescopera si tu lumea dintr-un hibrid, experimentand cele 3 moduri de conducere: modul ev (integral electriv), modul eco si modul power.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013

Niciun comentariu: