6 noiembrie 2013

Gustul copilariei, acum la atingerea unui singur buton!

Se apropie usor, usor sarbatorile si imi vin in minte momente frumoase din copilaria mea, ca de exemplu zilele in care mama pregatea reteta mea preferata: turta dulce de casa. Un adevarat deliciu!

Daca doriti sa o incercati, va las reteta:

Ingrediente: 350 g miere, 350 g faina, 3 oua, 3 linguri de zahar, ½ lingurita bicarbonat, ½ lingurita scortisoara, 3 - 4 cuisoare macinate, 1 lingura de rom, 1 lingura de ulei, 1 pahar de nuci.


Mod de preparare:  Mierea se pune intr-un vas si se amesteca la cald pana se inmoaie putin. Se adauga faina treptat, apoi cand s-a mai racit, se pun ouale unul cate unul, amestecand in continuu.  Se freaca totul bine si se adauga bicarbonatul, mirodeniile, nucile si romul. Se toarna intr-o forma tava de copt in strat de 1,5 cm si se coace la 180°C timp de 30-40 minute.

Cand mama gatea aceasta reteta la cuptorul traditional, toti stateam in jurul lui si deschideam din cand in cand usa cuptorului, pana cand prajitura era gata, caci in trecut bucatareala nu era tocmai usoara pentru ca nu exista tehnologia de acum.
  
In prezent, tehnologia a avansat de la cuptoarele traditionale la cele incorporabile.

Cu ajutorul lor putem seta timpul de coacere si ne intoarcem in bucatarie cand prajitura este deja facuta.

Va recomand cuptorul incorporabil Hotpoint Ariston FK 103EL .20 X/HA, care are clasa energetica A, 12 programe de gatit, aprindere electrica, iluminare cuptor, sistem de ventilatie, 1 tava, 2 grilaje, rotisor.

Il puteti gasi acum la promotie aici.

Gustul copilariei poate fi readus in viata noastra prin aceste cuptoare incorporabile.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013

Niciun comentariu: