16 noiembrie 2013

Calatorie virtuala prin Vila Alpin din Straja

De sarbatori mi-as dori sa petrec un sejur la Straja impreuna cu prietenii mei. Zona de munte este cea mai frumoasa iarna, mai ales ca suntem innebuniti dupa schi la Straja si sa ne dam cu sania pe partie.

Nu mai pierdem vremea si dam o cautare rapida pe internet: vila straja (caci, cautam pentru cazare o vila) si chiar in prima pagina a google, pe pozitia a patra, ne sare in ochi site-ul www.alpinstraja.ro

Pe prima pagina a site-ului ne intampina o descriere de ansamblu a localizarii vilei Alpin din Straja, a facilitatilor, dar si a programului turistic. Poza vilei ne asigura din prima ca am ajuns la locul potrivit. O vila mare, curata si pozitionare excelenta, cu vedere spre muntii Retezat.


In partea de sus a site-ului regasim sigla si meniul site-ului, care din punctul meu de vedere este bine structurat, insa nu destul de vizibil (fundalul negru si scrisul prea mic, parca nu ar fi tocmai primitoare).

De asemenea, titlul Vila Alpin Straja ar fi fost de preferat sa nu fie poza, ci scris, pentru ca ajuta mai mult la optimizare ;)

Stilul unitar al paginilor si folosirea aceluiasi font in intregul site, cred ca ar ajuta foarte mult.

Trecand peste partea tehnica a lucrurilor, site-ul in sine contine foarte multe informatii utile, iar galeria foto este foarte bine structurata pe categorii, unde poti vedea imagini superbe din vila, dar si din imprejurimi.

La Vila Alpin poti avea parte de aventura, teambuilding, diverse evenimente festive, cantonamente la Straja, sala de conferinte, mancare buna, terasa, dar si de vizitarea locului superb din munti.




(mancarea arata absolut delicios)

Urmatorul meniu accesat, de unde ne dorim o documentare amanuntita este cazarea.

Ne atintim ochii catre preturi, care par foarte accesibile, dar nu ne putem lua privirea de la pozele camerelor, care ne fac pe loc sa luam o decizie ( ne cazam la Vila Alpin din Straja).

Spatiul este foarte curat, decent amenajat, culorile sunt foarte primitoare si totul pare foarte confortabil.

Fiecare camera are tv si baie proprie, ceea ce ne-a incantat foarte mult. De asemenea, un alt aspect foarte important pentru noi, internet wireless (ceea ce este un plus).

Baile sunt foarte curate si bine dotate. Arata foarte primitor. Iata!

Pentru cei care sunt putin mai sceptici cu privire la veridicitatea pozelor, site-ul contine si un tur virtual al vilei, ceea ce de multe ori este foarte util.

Dupa ce am vazut pagina de cazare si turul virtual, am descoperit din pacate putin mai tarziu (caci nu sunt foarte vizbile), oferte precum "O saptamana la munte", "Craciun 2013", "Revelion 2014" si "Paste 2014". Am vrut sa le accesam rapid insa, tot ce am facut a fost sa le descarcam in format pdf. A fost ok, insa ne-ar fi fost mult mai usor si la indemana sa avem aceste informatii direct pe site. Consider ca ar fi fost util chiar sa fie creat un dropdown meniu, unde la sectiunea cazare, sa avem aceste subdomenii (cu paginile aferente). O alta idee ar fi ca pentru aceste oferte sa se creeze mici bannere sugestive cu link-uri catre paginile aferente de informatii. (off, dar poate sunt prea critica - sper sa fie in mod constructiv)

Trecand mai departe in calatoria noastra virtuala am descoperit ca site-ul contine si promotii, si unele destul de atractive.

Poate ca ar fi fost mai vizibile, daca acestea se faceau remarcate pe prima pagina a site-ului (in index) printr-un banner static sau de preferat chiar flash, foarte sugestiv si atractiv din punct de vedere vizual.

Pe langa micile mele critici site-ul este plin de informatii extrem de utile pentru toti cei care vor sa cunoasca cat mai multe despre modurile si locurile in care vor sa-si petreaca timpul in Straja.

Pe final pot sa va spun ca site-ul Vilei Alpin ne-a ajutat foarte mult sa luam o decizie buna in privinta cazarii noastre acolo si speram ca atunci cand vom reveni pe el, sa fie putin mai colorat si primitor ;)

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2013

Niciun comentariu: