Suntem prezenti pe facebook

26 octombrie 2013

Viitorul jocurilor online

Jocurile pe calculator sunt printre cele mai intalnite pasiuni ale tinerilor de astazi. Daca acum cativa ani, acestia mergeau in salile de joc pentru a se putea juca FIFA, Counter-Strike, StarCraft 1, Age of Empires s.a.m.d., iata ca in ultimul timp aproape toti dintre ei isi permit deja luxul de a se putea juca acasa jocurile online preferate.

Multi pasionati ai jocurilor online incearca sa ajunga la un nivel profesionist, pentru a participa la competitii mondiale de gaming, unde se disputa premii de sute de mii de euro. Acesti jucatori isi dedica foarte mult timp (intre 8-12 ore pe zi) pentru a atinge niveluri, a elimina inamicii virtuali, intr-un cuvant a deveni regi a gamingului online si a-l transforma treptat, chiar in job.


In Romania a inceput un intreg proces de formare si educare a gamerilor in aceasta directie. Pe parcursul a mai bine de 8 ani, in tara noastra au avut loc mai multe evenimente importante pe acest segment, competitii la diferite jocuri in voga, de unde au aparut si cateva nume importante.

Dar noi nu suntem inca intr-o faza atat de avansata, precum Coreea de Sud, Suedia si Japonia, care sunt deja printre cele mai recunoscute state dezvoltate in zona competitiilor de gaming, unde premiile pot depasi 500.000 de euro.

Traiesc in casa cu doi pasionati de jocuri, insa nu mi-am imaginat niciodata, cum o astfel de pasiune, o poate intrece pe cea a unei unei fete pentru shopping-ul de haine si incaltaminte, caci un gamer profesionist este mereu la curent cu tot ceea ce apare pe piata de jocuri online si se upgradeaza non-stop dintr-un magazin online de profil.

Deoarece nu cunosc foarte multe despre acest domeniu, m-am gandit sa iau un mic interviu unuia dintre pasionatii din casa. Iata ce a iesit:

De ce componente ai nevoie pentru a putea juca un joc online de ultima generatie?

R: Un calculator nu poate fi gandit ca si parti componente,  atunci cand vorbim de folosirea lui pentru jocuri online. In momentul in care iti doresti sa poti juca orice, este necesara upgradarea intregului calculator: placa video, procesor, RAM si HDD.

Ce configuratie trebuie facuta calculatorului?

R: "Configuratia necesara ar fi urmatoarea: Proces Intel Core 32 GHZ, RAM DDR3 de 6 GB si un HDD de cel putin 500 GB si o placa video buna. Adevarul despre placi video este ca performantele lor se modifica cel mai rapid, astfel cea mai puternica placa video a momentului poate ajunge in 1- 2 luni la performante medii.

O placa video in care se merita investitia ar fi NVIDIA GeFORCE GTX 690. Aceasta placa video este una dintre cele mai rapide placi existente pe piata in momentul actual, pentru ca latimea de banda de 384 GB/s garanteaza ca orice joc se va misca foarte bine si iti va oferi detalii grafice maxime. Placa video are printre cele mai noi tehnologii nVIDIA 3D Vision. Aceasta aduce o experienta 3D stereoscopica pe PC, cu totul impresionanta, transformand cu ajutorul ochelarilor wireless de ultima generatie sute de jocuri PC, filme si fotografii digitale, intr-o claritate ridicata.

Daca vrei sa afli mai multe despre placile video intra pe un Forum gaming"

Ce jocuri online joci frecvent?

R: "DOTA2, Diablo III, StarCraft II si FIFA 2014."

Care este motivul pentru care joci?

R: "Pentru ca ma relaxeaza si ma rupe de lumea reala."

Cum vezi viitorul jocurilor online?

"Viitorul jocurilor online este 3D."

La aceasta intrebare, mi-a raspuns si prin acest video:
Voi cum vedeti viitorul jocurilor online?


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013

Niciun comentariu: