4 martie 2010

Zece ponturi pentru a slăbi rapid


Fără efort şi la îndemâna tuturor. De la sucuri naturale, până la plimbările în timp ce vorbim la telefon

Pentru cei mai mulţi dintre noi stresul cotidian şi lipsa timpului sunt duşmani necruţători ai siluetei noastre. Specialiştii în nutriţie ai revistei "Prevention" au pus la punct o strategie, bazată pe zece paşi, care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, fără prea mare efort.

1 Sucuri naturale făcute în casă - nutriţioniştii recomandă să combinăm fructele preferate într-un cocktail, peste care să turnăm apă, pentru a mai diminua cantitatea de fructoză. Fructele au capacitatea de a arde grăsimile. Portocalele, lămâile, grapefruitul, kiwi-ul şi fructele de pădure sunt cele mai indicate, spun specialiştii. Un astfel de cocktail "taie" 85 de calori.

2 Plimbările în timp ce vorbim la telefon - pentru că suntem sedentari, iar plimbările lungi şi dese nu sunt pe placul nostru, specialiştii recomandă să ne plimbăm dintr-un colţ al camerei în altul, în timp ce vorbim la telefon. În plus, şi treburile casnice ne slăbesc. Astfel, întinsul rufelor arde până la 68 de calori, iar pusul mesei te scapă de 85 de calorii.

3
Studierea etichetei - înainte de a cumpăra un produs, specialiştii recomandă să citim cu atenţie eticheta. Dacă am ştii că o ciocolată sau o cutie cu bomboane are până la 220 de kilocalorii pe suta de grame, atunci cu singuranţă ne-am gândi de două ori înainte de a cumpăra alimentul respectiv.

4 Ceaiul verde accelerează arderile. Nutriţioniştii spun că acest ceai conţine cofeină, care are rolul de a accelera arderile interne. În plus, ceaiul verde conţine antioxidanţi. Specialişti atrag atenţia persoanelor care suferă de hipertensiune să evite ceaiul, deoarece le va agrava starea.

5 Potrivit articolului, mesele în oraş ne fac să mâncăm cu 300 de kilocalorii mai mult decât o masă luată în propriul cămin. Specialiştii spun că dacă acest lucru este aproape imposibil de realizat în cursul zilei, din cauza faptului că ne aflăm în timpul programului de muncă, atunci masa de seară trebuie evitată.

6 Uleiul de măsline este recunoscut pentru proprietăţile sale de a accelera tranzitul intestinal lent. Studiile în domeniu au arătat că persoanele care au ales uleiul de măsline în defavoarea celorlate mănâncă cu până la 50 de kilocalorii mai puţin pe zi.

7 Cerealele integrale sunt săţioase, bogate în substanţe nutritive şi pot reprezenta o singură masă, de preferat cea de dimineaţă.

8 Una din 12 femei are un metabolism lent. Nutriţioniştii recomandă persoanelor care au încercat mai multe diete, dar fără nici un rezultat, să se adreseze medicului specialist.

9 Specialiştii recomandă să mărim doza de apă pe care o bem zilnic, iar pentru a face acest lucru este de preferat să ne luăm o sticlă mai mare.

10 Morcovii, cartofii dulci, ţelina sau dovleacul sunt excelente în cazul persoanelor care doresc să scape de kilogramele în plus. Nutriţionişţi sfătuiesc înlocuirea meselor grase cu o salată de legume.

Niciun comentariu: