Suntem prezenti pe facebook

21 martie 2014

De ce mai avem nevoie de teatru?

Teatrul este fara doar si poate o arta. 

Potrivit definitiei clasice, teatrul reprezinta un spectacol (piesa de teatru) care se desfasoara in fata unui public, in care actorii interpreteaza niste roluri, prin care doresc sa transmita emotii, sentimente si trairi, intr-un timp si spatiu limitat.

Exista mai multe genuri teatrale, precum: comedia, drama, patomima, teatrul absurdului, tragedia, tragicomedia, etc.

In ciuda dezvoltarii media din prezent, oamenii ar trebui sa continue sa mearga la teatru. Iata de ce:

  • teatrul este un mod de divertisment;
  • teatrul are un rol politic. Prin teatru putem intelege imperfectiuni ale societatii, caci prin intermediul lui se pot reproduce sau caricaturiza aspecte problematice ale politicii;
  • teatrul este printre singurele arte prin care pot fi exteriorizate sentimente care nu sunt permise de societate;
  • prin teatru se pot imbina usor mai multe arte, precum: desenul, muzica, dansul, poezia si proza.
Interesul pentru cultura se poate pastra viu prin reinventarea teatrului. Din punctul meu de vedere, viitorul in teatru ar consta in reinterpretarea piesele vechi, clasice, renumite intr-o maniera mult mai moderna si mai atractiva publicului. Un fel de actualizare a teatrului si a abordarii lui dintr-o perspectiva mult mai futuristica.

Si acum as vrea sa va fac o mica invitatie la Teatrul Evreiesc de Stat, care incepand cu 2 februarie 2014, si-a reluat activitatea in sala Noua a Teatrului de Comedie, Strada Sf. Vineri, Nr.11, langa Templul Coral.


Dintre spectacolele care sunt acum in program, va recomand piesa de teatru "Jocul Regilor", Distributie: Maia Morgenstern, Mircea Ruseu, Andrei Finti. 

Piesa este o drama, care scoate in evidenta un triunghi amoros mai putin obisnuit, avand ca miza mentinerea iubirii vie intre toti cei trei subiecti.

Spectacolul va avea loc joi, 27 martie 2014, la Sala Teatrului Nottara, de la ora 18.00.
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014
Niciun comentariu: