20 martie 2014

Cea mai frumoasa destinatie de vacanta din Europa: Insula Zakynthos

Vremea incepe usor-usor sa se incalzeasca, iar multi dintre noi ne gandim deja la vacanta, la mare, la soare, la relaxare, la vizitarea celor mai frumoase si inedite locatii.

Pentru asta trebuie mai intai sa analizam din timp ofertele agentiilor de turism si sa ne informam asa cum se cuvine legat de locatiile ce ofera experiente de neuitat.

De exemplu, CND Turism are foarte multe oferte turistice ideale pentru oricine isi doreste sa petreaca o vacanta speciala, in care sa se simta excelent.

Daca ar fi sa va dau o sugestie cu privire la vacante recomandate, as alege una dintre cele mai frumoase destinatii turistice Europa, si anume Insula Zakynthos din Grecia. Este o locatie absolut superba cu deschidere la Marea Ionica. 

Insula Zakynthos este recunoscuta pentru una dintre cele mai importante atractii ale zonei si anume plaja Navaggio, care are nisipul cel mai fin din lume si apa cea mai curata, de un turcoaz absolut de poveste. 


Plaja Navaggio sau plaja epavei a fost denumita astfel dupa epava vasului scotian Panagiotis, care a esuat pe tarm in anul 1980. Legendele tesute in jurul acestui vas-epava a facut din aceasta plaja o atractie turistica foarte cautata si foarte apreciata. Navaggio este o zona izolata de restul civilizatie, unde se ajunge doar cu vaporul strabatand marea Ionica (aceasta croaziera poate dura in jur de 4 pana la 6 ore) sau poate fi admirata de sus, unde se poate ajunge cu autocarul sau cu masina intr-o zona denumita Ship Wrek. Aici se poate admira panorama insulei Navaggio.

Una dintre plajele cele mai cunoscute si considerate a fi cele mai bune din Zakynthos este Banana Beach, care este intr-adevar o plaja exclusivista si foarte, foarte curata.

Alte atractii turistice speciale ale insulei sunt fara doar si poate Blue Caves (pesterile albastre), dar si cele doua insulite ale Golfului Laganas: Marathonissi (insula testoaselor Caretta Caretta- rezervatia de broaste testoase) si Agios Sostis.

Laganas (golful Laganas) este statiunea cea mai cunoscuta, mai frumoasa si mai agitata din Zakynthos. Se remarca prin plaje mari si foarte bine amenajate cu multa viata de noapte. Ea poate face concurenta cu brio Ibitzei.

Exista insa si o statiune mai linistita, ca Argassi, insa aceasta are ca si dezavantaj plajele inguste si aproape deloc amenajate.

Insula Zakynthos este foarte cunoscuta si pentru rezervatia naturala de protejare a broastelor testoase de mare, denumite specific Caretta-Caretta. Multe dintre broscute ajung sa fie ranite sau chiar ucise de barcile care duc turistii in jurul insulei, de aceea exista o zona (insula testoaselor, denumita Marathonissi) a insulei care este interzisa turistilor.

Broastele testoase Caretta s-au adapostit pe aceasta insula acum peste 10.000 de ani, dar supravietuirea lor este acum amenintata tot mai mult de turism.
Se spune ca insula Zakynthos, vazuta din avion, seamana cu o Caretta-Caretta uriasa care se balaceste in Marea Ionica.

Un loc foarte special care m-am incantat in mod deosebit in Zakynthos, mai precis in golful Laganas a fost insulita Agios Sostis, care este un loc asemenator Paradisului, cu o plaja superba, muzica buna, cocktail delicios si o apa extrem de curata si de un turcoaz aproape ireal.

Trecerea catre insulita se face pe un podulet, apoi urcarea pe insulita se face pe niste trepte sapate in stanca. Intrarea costa 4 euro, bani in contul carora se pot consuma bauturi de la bar. In spatele insulei cu vedere spre mare se afla o mică plaja si un bar cu vedere spre insula Marathonisi.

In Zakynthos se mananca foarte bine, iar serile grecesti sunt ca o binecuvantare. Daca mergi in Grecia si nu ai vazut distractia din serile grecesti, e ca si cum ai fost degeaba acolo.

In fiecare zi se organizeaza excursii optionale pentru vizitarea tuturor obiectivelor turistice interesante ale zonei. 

De exemplu se poate face turul insulei Zakynthos cu autocarul, unde se viziteaza obiective pline de istorie si importanta turistica, precum fabrica de ulei de masline de langă Lithakia, portretul din stanca a lui Poseidon, portul Vromi, panorama plajei Navagio, plajele renumite: Alykes, Alikanas sau Tsilivi, vizitarea orasului Zante, capitala insulei, care detine cea mai mare piata, si anume Solomos, dominata in centru de statuia lui Dionysios Solomos, dar si binecunoscuta biserica a lui Agios Dionysios, aparatorul insulei.

Grecia este din punctul meu de vedere, destinatia de vacanta cea mai exotica din Europa, care nu trebuie ratata.

Voi ce locatie ati alege pentru o vacanta de vis?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014




Niciun comentariu: