Suntem prezenti pe facebook

22 martie 2014

Cum pregatim elevii de azi pentru viata


Majoritatea elevilor din ziua de astazi sunt tot mai departe de principiile comunitatii, pentru ca nu sunt constienti de rolul scolii in viata lor si nici de rolul lor ca persoane responsabile in societate.

Aceasta degradare morala a elevilor din prezent a aparut odata cu dezvoltarea tehnologiei. Daca in trecut copiii interactionau cu alti copii antrenandu-se in jocuri in aer liber, iubeau orele de sport si de educatie tehnologica, in prezent ei au devenit din ce in ce mai introvertiti, au cat mai putini prieteni si prefera jocurile pe calculator in detrimentul iesirilor in parc sau activitatilor propuse la scoala.

Copiii din ziua de astazi nu mai inteleg care este rolul scolii in dezvoltarea si viitorul lor si nici responsabilitatea pe care o au pentru societatea in care traiesc. De aceea, m-am gandit la cateva mici idei legate de cum am putea sa obtinem din elevi niste oameni pregatiti pentru viata, gata sa ajute comunitatea in care traiesc:
  • disciplina din scoli ar trebui sa fie mult mai stricta. Elevii ar trebui sa poarte toti aceleasi uniforme scolare, iar daca se abat de la regulile impuse de invatamant sa fie pedepsiti cu munca in folosul comunitatii;
  • copiii ar trebui as invete inca din scoala o meserie, care ar putea sa ii ajute pe viitor;
  • toti elevii ar trebui implicati de catre scoli in diverse proiecte sociale, ecologice, etc.
  • in orele de dirigentie elevilor ar trebui sa li se vorbeasca despre rolul lor in societate, dar si importanta scolii pentru dezvoltarea lor ca oameni, dar si despre viata in general;
  • copiilor ar trebui sa le fie interzise jocurile pe calculator si uitatul in exces la televizor, iar parintii ar trebui sa-i antreneze in jocuri in aer liber, in comunicarea cu alti copii si in activitati care ar putea sa-i pregateasca intr-un fel sau altul de viata.
Sper ca ideile mele sa fie folositoare, iar elevii chiar sa devina constienti de importanta educatiei din scoli si de rolul lor pentru societatea in care traiesc.

Aceasta proba a fost sponsorizata de Reeija - magazin online care ofera genti piele.


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014

2 comentarii:

cado spunea...

ma bucur ca gasesc acest articol pe un blog ce are ca target principal tinerii elevi/studenti... apropo de educatie, am surprins chiar azi intr-o cabina de proba o mamica ce incerca sa-si convinga baietelul sa mearga cu ea la shopping dupa amiaza: "Hai ca luam si tableta ca sa nu te plictisesti"...nu-mi vine sa cred! oare care sunt prioritatile acestor mame?

Admin spunea...

Multumesc..aveti dreptate...in ziua de astazi multi parinti nu sunt constienti de raul pe care il fac copiilor prin satisfacerea, asa zisele, mici placeri ale lor (gen tableta, telefon mobil, jocuri pe calculator, etc.)