Suntem prezenti pe facebook

16 august 2009

Vedete: Shaggy


Shaggy este cel mai cunoscut cantaret jamaican - american de muzica reggae, dancehall, reggae fusion. Shaggy este porecla pe care o are inca din adolescenta. Motivul alegerii acestei denumiri este acela ca numele este similar cu cel al caracterului din Scooby Doo.





Sa aflam mai multe despre Shaggy:

Nume adevarat: Orville Richard Burrell
Data nasterii: 22 octombrie 1968
Locul nasterii: Kingstone, Jamaica
Copii: 3 copii

Discografie:

1993 - albumul “Pure Pleasure”
1994 - albumul “Original Doberman”
1995 - albumul “Boombastic”
1997 - albumul “Midnite Lover”
2000 - albumul “Hot Shot”
2002 - albumul “Lucky Day US”
2005 - albumul “Clothes Drop”
2007 - albumul “Intoxication”
2008 - albumul “Best of Shaggy: The Boombastic Collection”

Hituri de succes:

- "Oh Carolina" (1993)
- "In the Summertime" (1995)
- "Boombastic" (1995)
- "Luv Me, Luv Me" (1998)
- "It Wasn't Me" (2000)
- "Angel" (2001)
- “Me Julie" (2002)
- "Hey Sexy Lady" (2002)
- "Wild 2Nite" (2005)
- "Church Heathen" (2007)
- "Bonafide Girl" (2007)
- "What's Love" (2008)

Premii obtinute:

Shaggy este singurul artist jamaican în viaţă care a primit Discul de Diamant.
Anul 2000 a însemnat pentru Shaggy lansarea materialului "Hotshot", desemnat cel mai bine vândut album al anului 2001.
In octombrie 2007 a fost premiat în Jamaica cu premiul „Order of Distinction”.
Pe 4 decembrie, albumul „ Intoxication” a fost nominalizat la categoria „Best Reggae Album” la a 51-a ediţie a premiilor Grammy.

Mai multe informatii despre Shaggy puteti obtine din urmatoarele surse:
"Shaggy Biography", Allmusic, Macrovision Corporation
Shaggy on MySpace
Shaggy at Wenig-LaMonica Associates
Interviu cu Shaggy
Despre Shaggy

Niciun comentariu: