24 august 2009

Feng Shui a devenit un trend în lume

Feng Shui este o practică străveche care îşi are începuturile acum 6.000 de ani, fiind creată de chinezi în timpul perioadei neolitice.

Feng Shui se bazează pe principiul Taoist conform căruia Pământul este o fiinţă vie care generează un puternic flux de energie.

Feng Shui aduce echilibru între forţele yin (apa şi pământul) şi yang (munţi şi cer). Cuprinde un set de tehnici şi o parte teoretică ce pot fi studiate şi apoi aplicate în mod sistematic pentru a aduce schimbări benefice spaţiului în care trăim.

În zilele noastre, Feng Shui se foloseşte în plasarea pe anumite poziţii în casă a unor obiecte sau elemente pentru a asigura norocul într-un anumit domeniu al vieţii.

Omul zilelor noastre caută metode şi instrumente care să-l ajute să trăiască în simbioză cu semenii şi cu mediul.

Din nefericire, ca multe alte tradiţii populare, învăţăturile Feng Shui au fost comercializate şi, pe parcursul acestui proces, denaturate.

La ce e bun Feng Shui?


Filozofia orientală Feng Shui oferă sfaturi şi remedii pentru a crea un spaţiu armonios din punct de vedere energetic.


Feng Shui porneşte de la un principiu de bază: combinarea armonioasă în acelaşi cadru a celor cinci elemente ale naturii: lemnul, focul, pământul, apa şi metalul.


Mediul în care există toate cele cinci elemente trebuie să fie perfect pentru ca o persoană să se simtă cel mai bine.


Feng Shui are un singur scop: fericirea, care, conform filozofiei chineze, nu poate fi atinsă decât într-un mediu perfect echilibrat.


Mediul în care trăiesc oamenii este foarte important pentru a avea o viaţă liniştită şi armonioasă. Omul trebuie să urmărească, atunci când îşi amenajează spaţiul în care trăieşte, să respecte câteva principii de bază.


Feng Shui are la bază echilibrarea energiei CHI (se pronunţă ci). Chi este o formă complexă de energie, considerată a fi energia universală care menţine totul în viaţă, o formă invizibilă ce ne înconjoară în permanenţă şi ne asigură sănătatea fizică şi psihică, fericirea şi bunăstarea.


În funcţie de modul de răspândire a energiei Chi în casă depinde buna funcţionare a vieţii umane. Energia Chi trebuie încetinită şi folosită eficient, nu trebuie risipită sau blocată, de aceea interiorul caselor trebuie gândit în aşa fel încât fluxul de energie Chi să se mişte nestânjenit.


Există surse de energie negativă ce scad influenţa Chi, de aceea toate aceste surse trebuie să fie ascunse, reduse sau eliminate. Cristalele, oglinzile, plantele, culorile, clopoţeii de vânt, fântânile şi acvariile, fugurinele cu roluri special au scopul de a active energia chi.


Când lipseşte armonia şi buna înţelegere în familie, când se resimte un puternic discomfort în casă înseamnă că energia chi nu este folosită eficient şi ar trebui să se aplice o parte din principiile feng shui pentru a o reactiva şi a reduce echilibrul energetic.

Sfaturi pentru a avea mai multă armonie şi înţelegere în familie şi societate


În propria cameră sau în casa în care locuiţi trebuie să vă imaginaţi că împărţiţi spaţiul respectiv în nouă careuri egale: trei pe fiecare latură. Descoperiţi cu ajutorul busolei zona de est pe această schemă.

Zona aceasta este responsabilă de familie, prieteni de familie, sănătate şi binele familiei.

Ca să vă bucuraţi de armonie şi echilibru în sectorul de viaţă ce corespunde acestei zone, apelaţi la ajutorul obiectelor ce reprezintă elementul specific zonei.

Dormitor, după principiile Feng Shui


Dormitorul trebuie să fie zugrăvit în culori pastel. Nu lăsaţi patul în faţa ferestrei, sub fereastră, sub grindă, între două uşi, în linie dreaptă cu o uşă, cu capul sau picioarele spre uşă, cu faţa spre colţurile ascuţite ale camerei, cu faţa spre rafturi descoperite.

Nu plasaţi oglinzi în dormitor şi nici vis-a-vis de patul în care dormiţi. Dacă totuşi aveţi una, nu dormiţi cu faţa la oglindă.

Dacă doriţi să aveţi copii, amplasaţi în dormitorul conjugal – în colţul de sud-vest – un obiect reprezentând un purceluş, semn al virilităţii.

Dacă doriţi începerea unei noi relaţii de dragoste, amplasaţi în dormitor un pat de mijloc, care să fie accesibil în ambele direcţii, nu doar dintr-o parte. Un pat single nu stimulează ideea de cuplu.

Nu amplasaţi în dormitor obiecte ce inspiră frică: monştri, măşti, săbii, arme, imagini urâte, imagini ce inspiră conflictul, lupta, moartea, tristeţea, tablouri cu animale sălbatice sau imagini de vânătoare, tablouri cu fete triste sau înlăcrimate.Scoateţi din dormitor orice obiect ce vă aduce aminte de serviciu.

Evitaţi canapelele sau paturile de culoare roşie. Crează tensiune în încăpere. Cu toate acestea e bine ca în colţul de sud-vest al dormitorului conjugal să existe un obiect roşu. Păstrează vie pasiunea în cuplu.

Dormitorul conjugal ar trebui amenajat în colţul de sud-vest al casei, iar patul conjugal în colţul de sud-vest al camerei.

Aşezaţi în dormitorul conjugal două obiecte identice alăturate: două păsări, două pietre, două plante, două scaune, pentru a menţine vie atmosfera de cuplu. Folosiţi efectele clopoţeilor de vânt şi ale copăceilor din pietre semipreţioase. Adăugaţi undeva un cristal polifaţetat.


Sursa: www.adevarul.ro

Niciun comentariu: