26 martie 2014

5 motive de a recolta celule stem la nastere


Astazi m-am gandit sa aduc in atentia voastra un subiect ce tine de sanatate, si anume importanta si motivele pentru care o mama ar trebui sa recolteze celule stem la nastere.

Recoltarea de celule stem presupune o procedura foarte simpla, care se realizeaza o singura data, la nastere, si nu prezinta riscuri. Ea consta in recoltare de sange ombilical, placentar si tesut de cordon ombilical, precum si recoltare de placenta. Aceasta recoltare are ca scop principal asigurarea sanatatii copilului, caci grefa de sange placentar poate fi folosita in tratarea a peste 80 de boli foarte grave, precum: leucemie, boala Hodgkin, talasemie majora, paralizie cerebrala, artrita reumatoida, cancer la creier, etc. 


Pana acum ceva timp, multi parinti erau sceptici in privinta utilitatii recoltarii acestor celule stem la nastere, dar in prezent tot mai multi dintre ei au devenit constienti de rolul pe care aceste celule il pot avea pentru sanatatea copilului lor.

Iata 5 motive pentru care o mama ar trebui sa recolteze celule stem la nastere:
  1. In cazul unei imbolnaviri grave a copilului, mama il poate salva printr-un transplant de celule stem, caci in prezent recoltarea lor poate fi folosita in tratarea a peste 80 de boli;
  2. Celulele stem sunt cele mai sanatoase celule de care dispune organismul (cu rol de regenerare), la care avem acces usor, ele nefiind afectate de efectele nocive ale mediului inconjurator;
  3. Pot fi colectate doar o singura data (la nastere), iar procedura nu este dureroasa si nu prezinta riscuri de niciun fel;
  4. Aceste celule pot fi folosite si pentru ceilalti membri ai familiei care sunt compatibili;
  5. Pretul prelevarii si depozitarii celulelor stem nu este foarte mare (http://www.cordcenter.ro/pachete.html).
Daca doriti sa faceti o investitie sigura si nu stiti unde sa va adresati, va recomand compania Cord Blood Center Medical (www.cordcenter.ro/recoltare-celule-stem.html), care este prima si cea mai mare banca de celule stem din Romania.

Recoltarea de celule stem la nastere este o procedura medicala extrem de necesara in zilele noastre si o investitie cu grad mare de reusita in probleme de sanatate, avand rolul de a imbunatatii sanatatea populatiei din Romania si nu numai.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014

Niciun comentariu: