Suntem prezenti pe facebook

10 ianuarie 2010

Vedete: Mariah Carey

VEDETE: Mariah Carey
Mariah Carey este una dintre cele mai apreciate cantarete pop ale tuturor timpurilor, fiind considerata si cel mai de succes artist american al anilor ‘90.


Vocea ei, ce se intinde pe cinci octave, a cucerit intreaga lume: Mariah Carey a vandut peste 200 de milioane de discuri in cei 20 de ani de cariera.


Este detinatoarea recordului pentru “cele mai multe single-uri Nr. 1 ale unui artist solo” (18).


Mariah Carey a lansat 16 albume, are in palmares cinci trofee Grammy si a adunat nu mai putin de 34 de nominalizari la celebrele premii ale industriei muzicale. A fost considerata multa vreme rivala lui Whitney Houston, pana a inregistrat un duet de succes cu aceasta (”When You Believe”), in 1998.


Sa aflam mai multe despre Mariah Carey:


Nume adevarat:
Mariah Carey
Data nasterii:
27 martie 1970
Locul nasterii:
Huntington, Long Island, New York
Status marital:
casatorita cu rapper-ului Nick Cannon din 7 iulie 2009 (divortata de Tommy Mottola in 1997)
Copii:
nu are copii
Relatii:
In perioada 1997 - 2002, Mariah a avut relatii cu Derek Jeter, Luis Miguel si… Eminem.


Viata personala


Cantareata si-a primit numele dupa cantecul “They Call The Wind Mariah”, avand sa declare mai tarziu ca “mama mi-a dat acest nume stiind ca voi ajunge celebra”.


Copilaria lui Mariah a fost marcata de discriminare rasiala si divortul parintilor, la care s-a adaugat saracia. Mama ei, care fusese cantareata de opera, era nevoita sa aiba mai multe slujbe simultan pentru a intretine familia.


Mariah Carey a inceput sa cante la trei ani, primind primele lectii de canto chiar de la mama ei. Stilul de interpretare i-a fost influentat puternic de Minnie Ripperton, de la care a “prins” tehnica necesara pentru a canta whistle register (cel mai inalt registru pe care il poate atinge vocea umana).


In 2001, Mariah a suferit o cadere nervoasa din cauza tensiunilor din viata personala si profesionala, dar si a programului supraincarcat. Diva a postat cateva mesaje pe site-ul ei oficial, acuzandu-i pe oficialii Sony Music ca o obliga sa munceasca prea mult.


Filmul ei semi-biografic “Glitter” a fost un esec in boxx office, aducand-o pe Mariah din nou in pragul depresiei. Au existat chiar zvonuri despre o tentativa de sinucidere a divei.


Discografie:


1990: Mariah Carey
1991: Emotions
1992: MTV Unplugged
1993: Music Box
1994: Merry Christmas
1995: Daydream
1997: Butterfly
1998: #1's
1999: Rainbow
2000: Valentines
2001: Glitter, Greatest Hits
2002: `` Glitter, Charmbracelet
2003: The Remixes
2005: The Emancipation of Mimi
2008: E=MC² , The Ballads


Hituri de succes:


Vision of Love
Without You
Dreamlover
Hero
All I Want for Christmas Is You
Always Be My Baby
Honey
When You Believe, in duet cu Whitney Houston
Heartbreaker
Thank God I Found You
My All
I Still Believe
Against All Odds
Heartbreaker
Obsessed


Filmografie


The Bachelor (1999)
Glitter (2001)
Ally McBeal (în episodul: "Playing with Matches", 2002)
WiseGirls (2002)
Death of a Dynasty (cameo, 2003)
State Property 2 (2005)
Tennessee (2008)
You Don't Mess with the Zohan
Push (2008)


Mai multe informatii despre Mariah Carey puteti obtine din urmatoarele surse:


Site-ul oficial
Forum de discuţii pentru fanii din România

Fun club Mariah Carey

Mariah Carey la All Music Guide

Mariah Carey la Internet Movie Database


Sursa: Info-Heaven.ro

Niciun comentariu: