7 decembrie 2011

7 sfaturi pentru o relatie sanatoasa


In continuare as vrea sa va dau 7 sfaturi sau indicii care va vor ajuta si va vor permite sa aveti o relatie de cuplu sanatoasa:


1. Sa ai viata ta si visurile tale pe care sa le urmezi

    Intr-o relatie e foarte important sa ai planuri comune cu partenerul, insa niciodata planurile comune nu trebuie sa indeparteze planurile personale.  

    Cand ai drumul tau in viata si o relatie de cuplu implinita, planurile comune apar in mod natural si firesc. Nu e nevoie sa te fortezi. Cand ai un partaner de viata care simti ca te ajuta in drumul evolutiei tale si tu il ajuti pe el, pe langa iubire si atractie sexuala se va declansa si un sentiment puternic de respect si camaraderie, sentiment pe care il au oamenii ce lupta cot la cot cu provocarile vietii. Atunci, in mod firesc si natural, apar planurile comune ale unui cuplu.

    Daca faci invers si vezi cuplul ca pe cel mai important lucru din viata ta, vei vedea cum intr-o zi nu mai poti sa il pastrezi pe cel de langa tine indiferent cat de mult manipulezi emotional sau santajezi. Atunci, cand ramai fara relatie , ramai fara TOT ce aveai. Si o iei de la capat, cu planurile tale personale pe care le-ai neglijat atata timp.

      2. Sa ai pasiunile si hobby-urile tale


      Cu totii avem nevoie de intimitatea noastra. Fiecare are felul lui de a se relaxa si detensiona dupa o zi incarcata. De aceea e foarte important sa avem pasiunile si hobby-urile noastre pe care sa ni le respectam in cuplu. Daca nu apuci sa te descarci emotional si sa te relaxezi facand acele activitati care iti plac tie, se va aduna si mai multa tensiune care se va descarca cu tot negativismul asupra relatiei tale.

      In toate aspectele vietii e important sa stim ce putem face impreuna ca si cuplu si ce facem separat.

      Cand amandoi partenerii din cuplu sunt impliniti, relatia e mult mai frumoasa.

      3. Sa ai grupul tau de prieteni, anturajul tau, fara sa iti afecteze relatia


      Cea mai mare greseala pe care o fac cuplurile e ca isi neglijeaza prietenii in momentul in care intra intr-o relatie.

      De multe ori, o prietenie veche care poate s-a nascut in copilarie e mai valoroasa decat relatia de cuplu care poate sa nu mai fie intr-o zi. O prietenie adevarata e pe viata.

      Multi oameni isi neglijeaza prietenii doar ca sa alerge la ei disperati cand raman singuri si partenerul i-a parasit. Niciodata sa nu cedezi presiunilor de a renunta la prieteniile tale de dinaintea relatiei. Daca iti parasesti prietenii cand ai o relatie dai dovada de slabiciune si lipsa de caracter. Lipsa de coloana vertebrala. Si asta e doar un semn ca ori vei fi un sclav sau sclava in relatie ori vei suferi in viitor intr-o forma sau alta pentru ca cine intoarce spatele prietenilor nu sfarseste bine.

      4. Sa iesi sau sa nu iesi in oras chiar daca partenerul vrea altceva  si sa ii explici ca tu ai anumite nevoi


      Uneori se intampla ca unul din parteneri sa fie obosit, sa nu aiba chef sau 1000 de alte motive ca sa nu iasa din casa.

      Celalalt partener arde de nerabdare sa iasa din casa. De aceea e important punctul de dinainte, cu prietenii. E absurd sa obligi partenerul sa iasa cu tine doar pentru ca aveti o relatie si ca asa trebuie, sa iesiti impreuna.


      Faptul ca fiecare poate sa iasa si singur este o garantie a calitatii pentru o relatie de cuplu. Cine isi imagineaza ca o relatie de cuplu inseamna ”facem totul impreuna” urmeaza sa sufere niste dezamagiri majore. Omul se naste singur si moare singur. Si uneori are nevoie sa faca lucruri singur indiferent de cat de mult isi iubeste partenerul.

      5. Sa inveti sa ceri, daca vrei sa primesti


      ” Vreau sa rup ciorapii astia faini de pe tine pentru ca ma exciti”.
      ” Bine, dar imi iei alte 3 perechi”.
      ” Ok, iti iau”

      Este atat de simplu sa primesti in momentul in care inveti sa ceri.

      Auzim zilnic ”comunicarea e foarte importanta in relatie” . Ei bine, comunicarea incepe cu abilitatea de a cere ceea ce ai nevoie.

      Lucrurile devin atat de simple si de frumoase cand ambii parteneri stiu sa ceara, incat doar abilitatea asta poate face relatia cu mult mai frumoasa si implinita.

      6. Sa faci tot posibilul sa fii o persoana independenta financiar


      Calitatea relatiei este data si de relatia financiara dintre cei doi parteneri. Nu e nicio problema sa fii sarac la inceput. Iubirea si atractia nu au legatura cu lucrile materiale.  Insa cand incepi sa ai o relatie de cuplu si ramai in acea relatie, asa cum ziceam, in mod natural incep sa apara planurile comune. Daca unul din parteneri munceste mai mult si celalalt o "freaca" mai mult, exact ca si intr-o asociere in afaceri, cel care muneste mai mult isi da seama de asta si va cere drepturi mai mari. Si e normal sa fie asa.
      Apoi incep certurile.

      Unul a muncit, dar celalalt l-a sustinut. Cu cat a contribuit fiecare? Aceste discutii se termina tot timpul rau pentru cel putin unul din parteneri.

      De aceea e foarte important ca intr-un cuplu fiecare sa se gandeasca sa produca bani ca si cand de maine ar fi singur. Tu daca maine ai fi singur, ai putea sa ai grija de tine? Asta e intrebarea pe care trebuie sa o avem tot timpul in minte.

      Nu uita ca nimeni nu poate avea grija de tine decat tu. Daca esuezi in aceasta misiune, de a avea o relativa independenta financiara, risti sa umpli randurile celor parasiti si saraciti dupa o relatie de cuplu.

      7. Sa faci sport, sa mananci sanatos si sa te ingrijesti


      Acesta din urma este cel mai important principiu al personalitatii alfa intr-o relatie de cuplu.

      Sa faci sport, sa mananci sanatos si sa te ingrijesti, astfel incat si daca se intampla cel mai rau scenariu, sa fii parasit fara ca tu sa ai vreo vina aparenta, sa stii ca tot timpul vei gasi un partener de calitate fara probleme, ca vei avea de unde alege.





      Niciun comentariu: