13 decembrie 2016

Ochelari de soare din lemn






Ochelarii de soare sunt mai mult decat un accesoriu, mai ales pe timpul verii. Chiar daca majoritatea oamenilor prefera sa ii poarte pe cap sau la tricou, drept accesoriu, acestia sunt foarte importanti si nu ar trebui ignorati. In primul rand, ne protejeaza ochii de razele puternice ale soarelui, mai ales daca iesim afara la pranz sau daca mergem la mare ori la munte. Razele soarelui afecteaza ochii si astfel pot aparea probleme de sanatate. Totodata, purtand ochelari de soare, se vor evita si celebrele cefalee cauzate de incercarea ochilor de a se apara de razele prea puternice. 


Ochelarii de soare mai au si alte intrebuintari, cum ar fi protejarea pielii din jurul ochilor. Aceasta este cea mai subtire piele de corp si are nevoie de ingrijire suplimentara. Doamnele care nu poarta ochelari de soare pot avea riduri mult mai devreme, la fel ca si domnii. In plus, ochelarii de soare, daca sunt calitativi, protejeaza si impotriva cancerului de piele. 

Cum se alege o pereche de ochelari de soare? Chiar daca ati fi tentati sa spuneti ca forma este cel mai important criteriu, nu este acesta. Calitatea lentilelor este cea mai importanta, asa ca trebuie sa va uitati in primul rand la proprietatile lor. Trebuie sa poata reflecta razele UVB si UVA, protejand in acest fel ochiul de radiatiile puternice. 

Apoi, o lentila neagra si opaca, nu o sa va protejeze mai bine. De ce? Pentru ca pupila se va dilata si va permite radiatiilor solare sa intre in ochi. Ideal ar fi sa se aleaga o pereche de ochelari de soare polaroid, care protejeaza cel mai bine ochiul. 

Si abia apoi se poate vorbi si despre rama. Aceasta trebuie aleasa in functie de forma fetei si nu numai. Insa, stiati ca exista si ochelari de soare din lemn? Da, ati citit bine. Acestia sunt foatte populari in ultimii ani si pe buna dreptate. Sunt usori, sunt comozi, nu o sa ii simtiti cand ii purtati mai mult timp, materialul este natural, asa ca pielea nu va avea de suferit, sunt ecologici si cel mai important, arata foarte bine. 

Da, ochelarii cu ramele din lemn arata extrem de bine. Nu se diferentiaza foarte mult de cei clasici, insa sunt atractivi. Atrag privirile ca un magnet si sunt foarte comod de purtat. 

Asadar, cand va alegeti ochelarii de soare, tineti cont si de ochelarii de soare din lemn. 


Niciun comentariu: